zpět na blog    /    firemní web amedio.cz

Wedos prodává nejlevnější .cz domény. Za 125 Kč.

Wedos prodává nejlevnější .cz domény. Za 125 Kč.

Pro rok 2012 stanovilo sdružení CZ.NIC velkoobchodní cenu domény .cz na 125 Kč bez DPH / rok. Tuto částku zaplatí za Vaši doménu jednotliví registrátoři, kteří si k dané ceně přičtou sebou stanovenou marži. Pokud nejste registrátor, je v dnešní době nejvýhodnější nakupovat domény u společnosti Wedos, která má jako hlavní business provoz webhostingu a datového centra. Wedos domény prodává za nákupní cenu a koncový zákazník tak za ni zaplatí 125 Kč + DPH (cena s DPH je tedy 150 Kč).

Výhodnější mohou být někdy akce jednotlivých poskytovatelů webhostignu/ser­verhostingu, kteří často nabízí doménu k danému programu za symbolický poplatek, nebo zcela zdarma. Takto to má u některých tarifů například i náš webhoster Onebit.cz.

Výhodné je to však pouze ve chvíli, kdy máte ke každé doméně zvlášť hosting. Pokud chcete vlastnit domén více, stává se ekonomicky výhodnější Wedos.

Ačkoliv je Wedos k dnešnímu dni nejlevnější, u nás v amedio group používáme pro registraci .cz domén stále TELE3, které nám subjektivně nabízí vyšší komfort při práci s doménami, než je tomu u Wedosu. Přestože je cena jedné domény vyšší.

Štítky: nejlevnější cz domény , Wedos , Tele3 , Onebit

Ostatní články